Новости Луганска » Мнение луганчан » В Луганську регіонали та Затулін виступили в ролі піар-менеджерів "Свободи".

В Луганську регіонали та Затулін виступили в ролі піар-менеджерів "Свободи".

20-04-2011, 08:53 Новости Луганска | Напечатать

15 квітня, в Луганську пройшов Міжнародний круглий стіл "Расизм, ксенофобія і неонацизм в сучасному світі ". Організаторами заходу виступили Луганська обласна рада та антифашистський форум України.

Серед гостей форуму - народні депутати України Юрій Болдирєв, Вадим Колесніченко, Василь Надрага, Олег Царьов, Спиридон Кілінкаров, а також депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін.

Луганськ , завдяки зусиллям голови обласної ради Голенко , давно вже став своєрідною Меккою для так званих Антифашистських форумів. У цьому не має нічого дивного , не тому , що Луганськ відомий своїми ксенофобськими уподобаннями , скоріше навпаки , а тому , що голова облради просто більше нічого не вміє робити. Рік його перебування на посаді голови ОДА відкинув Луганщину далеко назад у площині соціально –економічного розвитку регіону. Навіть наявність партійного квітка правлячої партії не допомогла врятуватися на посаді голови обласної державної адміністрації. Тому товариш Голенко взявся за те , що вміє-боротися з привидами та вітряками , вигадуючи міфічних ксенофобів та расистів на благословенній луганській землі, не дуже турбуючись тим , як страждає від цього загальний імідж луганського регіону.

Патріотизм-це останній притулок негідників. Ця класична фраза мала б стати своєрідною візитною карткою цього форуму. І справа навіть не в географії його проведення та персоналій самих учасників цього форуму. Негідники не мають партійної чи регіональної приналежності. Вони негідники за своєю суттю, за духом .Вони однакові , як в Луганську так і у Львові та Харкові. Їх , таких різних за географією та партійними квітками, єднає одне-вони негідники , які ненавидять цю країну , але ненавидять її за наші з вами гроші та можливість ненавидіти її публічно у блішках камер та фотоапаратів , заробляючи політичні бали та конкретні преференції у вигляді майбутніх депутатських мандатів. Тому і зібралися вони під одним дахом –представники ПР, депутат Держдуми РФ, представник ВО « Свобода» , з єдиною метою, подальшого розколу України на федеративні сегменти , у яких легко буде маніпулювати свідомістю виборців розповідаючи страхіття про бандерівців чи кримінальників з Донбасу.

Але повернемося до самого форуму та присутніх на ньому персоналій. Сам форум мав би стати черговим українофоб ним збіговиськом , до якого давно всі звикли , і який навряд чи привернув би уваги представників ЗМІ та громадськості, якби не наступні парламентські вибори та певні політичні пасьянси напередодні них. ПР прекрасно розуміючи свій програш у соціально-економічному розвитку країни залишає за собою свій улюблений козир у гуманітарній площині-мовна проблема , наявність різних історичних моментів, де погляди Сходу та Заходу діаметрально протилежні. Тому правлячій партії конче необхідний контрольований союзник на неконтрольованих нею західних теренах, який би виступав з національно-революційною риторикою, але фактично грав би роль каталізатора розколу країни на два ворогуючих табора- Схід і Захід. Таким союзником та партнером виступило ВО « Свобода»взявши на себе роль троянського коня у таборі опозиції та на західних теренах.

Але будь якому проекту , аби він став загальновідомим ,потрібна присутність у ЗМІ та участь у будь яких акціях , які несуть загальний резонанс. Саме такою акцією і став луганський антифашистський форум. Але акція чи то форум , самі по собі не несуть такого інформативного навантаження , аби стати цікавими широкому загалу. Тому потрібна якась г родзинка у вигляді скандалу , бажано бійки чи провокації. Такою провокацією мала стати участь « Свободи» у форумі у вигляді пікетів та силових акцій , як проти проведення самого форуму так і проти його учасників.

Але знищений владою та місцевим Управлінням СБУ за домовленістю з вищим керівництвом ВО « Свобода», місцевий осередок не міг фізично взяти на себе ті функції, тим більше , що позиція колишнього керівництва Луганського осередку у цих питаннях була жорсткою та безкомпромісною, та йшла у розріз з бажаннями вищого керівництва.

За тиждень до початку роботи антифашистського форуму, до мене , як до свого старого приятеля , якого я знаю більше 20 років , звернувся керівник медійного холдингу, який контролюється ПР, з пропозицією про пікетувати цей форум та розмалювати свастикою будинки , аби привернути увагу ЗМІ як до роботи самого форуму так і до начебто існуючої проблеми ксенофобських проявів у Луганську. Характерним моментом розмови , яка відбувалася на вулиці біля мого офісу була наявність двох тонованих автомобілів. Розуміючи весь про вокативний характер розмови я запитав про те, чому з подібними пропозиціями не звернулися до керівництва новоутвореного осередку ВО « Свобода». « Їх не можна чіпати , вони в обоймі»- була чітка відповідь.

Мене дуже зацікавив цей момент , тому я прийняв рішення прийняти участь у форумі та подивитися на все власними очима. За добу до початку форуму у пресі з’явилися повідомлення про те , що участь у луганському форумі візьме представник Харківської « Свободи» І.Швайка.

Це тільки підвищило мій інтерес до цієї акції , бо з цим товаришем нас пов’язують непрості стосунки .

У 2009 р ., я як голова Луганської « Свободи» за матеріалами наданими мені Службою Безпеки моєї організації, виносив на партійний суд ВО « Свобода» питання щодо можливої співпраці цього товариша з органами СБУ. Тільки особисте втручання та авторитет О,Тягнибока змусили мене тоді забрати свою заяву. Але інтерес до цієї персони з боку СБ Луганської Свободи залишився .

14 квітня , по обіді , я зателефонував до оргкомітету антифашистського форуму та попросив записати мене як учасника та виступаючого. На запитання представниці оргкомітету назвати своє прізвище та організацію , яку я буду представляти , я відрекомендувався –Дмитро Снєгирьов , колишній голова луганської ОО ВО « Свобода».У відповідь я почув , що мене знають і пам’ятають , але нажаль не те , що виступити , місць вільних немає. Це ще більше спонукало мене до участі у вищезгаданому форумі.

За добу до луганського форуму, у Харкові проходила конференція» Російсько-українські відносини» за участю депутата Держдуми РФ Затуліна , який харківські « свободівці»намагалися пікетувати. Пікети харківської « Свободи» - це 10-12 чоловік старшого віку , які тримають по два прапори у руці імітуючи тим самим партійну активність. Пікетують вони всіх і вся, користі від цього ніякої, але головне, що і шкоди для влади також ніякої. Але цікаво те, що участі ні в самому пікеті, а ні в роботі аналогічної конференції за участю Затуліна, яка проходила у рідному місті Харків, вождь місцевої « Свободи» участі не брав. Пікет очолював його заступник М.Зубков та член комітету Харківської міської організації "Свободи" Валерій Коник.

Проаналізувавши всі ці факти , 14 квітня , на нараді , де були присутні представники силового блоку та СБ бувшої Луганської « Свободи», які вийшли з організації разом зі мною,розуміючи усю про вокативну суть як самого форуму , так і участі у ньому голови Харківської « Свободи», було прийняте рішення про мою безпосередню участь у роботі форуму та силовому блокуванні можливої провокації , як з боку пікетів « Свободи» так із боку їхніх політичних опонентів.

15 квітня , згідно із запланованим графіком , антифашистський форум розпочав свою роботу. Побоювання луганських націоналістів щодо можливих провокацій з боку « Свободи» та ПР, з метою дискредитації націоналістичного руху Луганщини , виявилися даремними. Пікети « Свободи» не відбулися . Представники новоутвореного осередку « Свободи» не були присутні ні біля будівлі , ні в самому залі, хоча до цього моменту перейнявши досвід харківської « Свободи»,усім наявним членством у кількості 5-7 чоловік , пікетували все , що завгодно, починаючи від бібліотек і закінчуючи стадіонами.

Можливо, на думку « свободівців», пікетування порожніх стадіонів –це справа більш значуща , ніж пікетування українофоб них шабашів.

Сам форум розпочався доволі нудно та прогнозовано. Голенко бубонів про загрозу фашизму та ксенофобії. Нічого нового , що мало б зачепити та викликати певні моменти не було. Звичайний , ще з комсомольських часів , затертий радянський штамп. Загроза існує, ми готові як один грудьми стати, але братове росіяни , дайте на це гроші, бо кляті бандерівці зовсім знахабніли , пропонують замість « Хенесі» пити напій вітчизняного виробника « Таврія».Ну не можу я на це , як антифашист , погодитися . Не приймає шлунок українській напій.

Ще пару –трійку ораторів цитували лідерів ВО « Свобода» Фаріон та Мишальчишина , намагаючись зробити з них чи то живих класиків українського націоналізму чи то опудало , не розуміючи , чи то навпаки розуміючи, що останні мають до націоналізму таке саме відношення , як морська свинка до моря.

Все би б так нудно і продовжувалося , але тут слово було надано депутату Держдуми РФ Затуліну.

Цей товариш зі старту почав основне , для чого і було організовано те збіговисько…піари ти « Свободу». Робив він це зі смаком та розумінням справи. Відразу відчувалася стара школа КДБ. Почав Затулін з харківського пікету « Свободи» , гнівно повідомивши усім присутнім про те, як «свободівці» зустріли його матюками та образами. Швайку , який взагалі не брав участі у тому пікеті, він назвав людиною- матюгальником , а українських націоналістів, яких начебто уособлює у собі « Свобода» збіговиськом , місце яким у кунсткамері.

Виникає відразу декілька запитань .Чому пан Затулін, який є людиною беззаперечно розумною та уважною, з прекрасною професійною пам” яттю, який не міг не бачити , що у Харкові на мало чисельному мітингу « Свободи» Швайки просто не було, так наполегливо намагається підняти саме його рейтинг та зробити акцент на його участі. Як досвідчений політик , Затулін прекрасно розуміє, що цим самим він ставить його на одному рівні з собою, роблячи з нього не невдаху маргінала , який не може зібрати у мільйонному місті, скільки не будь значущий пікет, а політика рівного собі, хоча і представника ворогуючого ідеологічного табору.

Друге запитання до очільника харківської « Свободи».Чому він не бере участь у відверто провокаційному пікеті, підставляючи під вогонь критики своїх підлеглих і чому він не зголошується на участь у конференції за участю Затуліна у рідному Харкові, а їде наступного дня за 350 кілометрів до Луганська.

Відповідь на поверхні. Він саме у тій обоймі , з якої я почав розповідь. Форум робиться , як не пряма реклама під конкретну партію - ВО « Свобода» .

Але повернемося до самого форуму , де події розгортаються не менш цікаво.

Слово надається представникові « Свободи» , голові Харківського осередку. Ще не виступили ключові гості , знані антифашисти , а тут на тобі - фашист біля мікрофону. Заступник голови облради запобігливо відсуває перед ним стільця, наче той не клятий буржуазний націоналіст, а як мінімум Ревізор з Києва. Пояснюючи його участь, товариш Голенко спалив не тільки сам форум , але й головних їхніх героїв –ВО « Свобода».

Виявляється , голова Харківського осередку, безпосередньо звернувся до Голенко з проханням виступити на форумі і той дав особисте розпорядження надати йому слово.

” Отака ху..ня , малята», - як казав старий дід Панас, розповідаючи казочку малюкам у передачі» На добраніч діти». Представник начебто опозиційної партії, яка начебто воює з режимом внутрішньої окупації,та яка налічує у Харківській області аж 70 членів партії, як свій може зателефонувати голові Луганської обласної ради , який відомий своєю патологічної ненавистю до націоналістів, і спитати його щодо участі у антифашистському(!) форумі. Відповідно , Голенко , як знаний демократ , просто не міг відмовити « свободівцю».

Ця легенда мала б місце бути , якби я не очолював 5 років місцевий осередок « Свободи» у Луганську і не відчув на собі” братні “обійми луганської влади , яка ще за часів Ющенко знімала відзняті матеріали і програми з етеру. Коли мене на трасі заганяли під « Камази» роблячи т.зв. коробочку, коли мою дружину били головою об стіну зі словами « сука бандеровская , передай привет своему мужу», коли мої побратими лежали на у лікарні з пробитими під час протест них акцій головами. Все це було при мені і зі мною. Тому мені так цікаво було дивитися на цей цирк.

Я не буду зупинятися на самому виступі « свободівця», зауважу лише , що це дешева копія Тягнибока. Не має він ,товаришу Тягнибок , харизми , як би ви його не пхали за гроші у велику політику.

Єдиним цікавим і ключовим моментом його виступу була словесна дискусія з ..Затуліним , який перебиває Швайку.”Не перебивайте мене”,- грізно звертається до московського гостя «сміливий свободівець».» Ви мені не кажіть , що мені робити .Це наш форум»,- відповідає йому депутат Держдуми РФ. Класика. Є провокація , є преса. Справа зроблена. Ще пару хвилин йде словесна дуель між відомим політиком та провінційним , прости Господи , хотів назвати націоналістом, «свободівцем».Зал скандує -« Вон. Фашист», але не більше того. Навіть присутній у залі сумно відомий своїм не толерантним ставленням до українців депутат облради від ПР А.Клінчаєв , не поривається дати « свободівцю» в пику. Озираюся навкруги . Знайомі до болю обличчя представників Донського козацтва, « Русского блока», молодіжного крила ПР з якими у нас постійно виникали бійки та фізичне протистояння. Штовхаю у бік знайомого регіонала, з яким ми стикалися під час наших акцій –Бійка буде? В репу йому дасте?

-Ні. Не буде. Дали команду тільки кричати. Це ми з тобою воювали ,а з ними у нас мир.
Свята простота. Диктофон все витримає.
Тим часом Затулін піарить по повній « Свободу», роблячи їм хоча б і чорний , але ж піар.

Великий політик та актор , хоча і ворог. Але ворогів тре поважати. Затулін розповідає про пікет у Харкові , де його матюками зустріли « свободівці» .Швайка виправдовується , що такого мовляв не було. То мій заступник .Але всі ЗМІ , як по команді , пишуть саме про його участь. Я навмисне затримав статтю очікуючи на реакцію юриста Швайки , який відомий своїми позовами до влади по справі , та без неї. Заради справедливості , тре відзначити , що жодної справи він не виграв , але піарився по повній. Позовів до ЗМІ про захист честі та гідності від керівника харківської « Свободи» немає. Та їх і не повинно було бути.

Подискутувавши зі « свободівцем» Затулін покидає зал у супроводі двох заступників голови облради. Все, більше не цікаво. Справа зроблена.
- що ж вони роблять. Вони ж з країну розривають на шмаття –стогне поруч мене знайома журналістка.
- робота у них така,- відповідаю я.

Виступивши , представник « Свободи» чемно займає своє місце і сидить тихо до самого кінця форуму не вступаючи в дискусії з опонентами. Йому це не цікаво. Він дискутував з ким потрібно. Тепер все.

Форум далі нудно продовжував свою роботу. Презентували книжку з цитатами лідерів націоналістичного руху, втиснувши туди чи то з переляку , чи то по команді цитати керівництва « Свободи».Виступаючі роблять свій акцент саме на « Свободі», розповідаючи про всілякі жахіття та неподобства.

У сонну та монотонну роботу форуму вносить свіже повітря виступ О. Чаленко, який не дивлячись на посади присутніх рубає з плеча голу правду. За успіхами « Свободи» стоїть апарат Президента та Ганна Герман. Місцеві регіональні бонзи дивляться перелякано один на одного. Але Остапа , чи то Сашка , понесло.

- кого ми боїмося ,- звертається до присутніх Чаленко- оціх дешевих клоунів , які називають себе націоналістами. Останніх бандерівців знищили чекісти , а це лише заробітчани , які експлуатують символи та лозунги. Тягнибок ніколи не піде на радикальні кроки , бо хоче ситно їсти , красиво відпочивати , та їздити на джипі , так само , як його дід їздив по Львову на власному авто під час польського панування.
Дивлюся на реакцію « свободівця». Сидить тихо і мовчить. Значить погоджується і з дешевими клоунами і з Тягнибоком. А Чаленко тим часом жарить наче скажений. Поважаю я людей , які здатні на вчинок, які мають відношення до чоловіків не тільки за первинними статевими ознаками і немає різниці до якого політичного табору вони мають відношення.
- ви подивіться на цього клоуна,- це він на рахунок Швайки. Він приїхав сюди аби просто попіаритися , потім зателефонує Тягнибоку , той поставить йому галочку. Якби то були справжні бандерівці , ми з вами тут зараз не сиділи б.
Важко з цим не погодитися. Пригадалися всі наші протесті акції. Блокування відкриття пам’ятника жертвам ОУН-УПА, Катерині 2, російського центру та інших антиукраїнських ініціатив місцевої влади. Не погоджуюся на рахунок дешевих клоунів. Ні , вони , судячи з автівок , на яких вони їздять, дорогі клоуни.

Саму суть , цього форуму , як піару ВО « Свобода» підкреслив ще один Народний депутат від ПР В.Колесніченко. «Чудово, що вперше організація« Свобода »з'явилася на антифашистському форумі. Я вважаю, що їх присутність сьогодні це просто піар, це спосіб епатажно заявити про себе напередодні виборної кампанії 2012 року », - про це під час другого міжнародного антифашистського форуму заявив голова правозахисної організації«Російськомовна Україна »Вадим Колесніченко, передає кореспондент Cxid.info .

Провокативна суть ВО « Свобода» , діяльність якої направлена на розкіл , як опозиційних сил , так і України в цілому , стає очевидною навіть тут , на Сході України. Вбираючись в одежі борців за національні інтереси , вони фактично прислуговують тим силам , які знищують ті інтереси. Прихід до влади , заради самої влади та особистого збагачення –це основна мета їх діяльності. Провокативні заяви , участь у сумнівних акціях, мета яких показати спотворене обличчя українського націоналізма-це основне завдання , яке стоїть перед цим об”єднанням. Але ці новітні Гапони від української політики погано знають долю своїх попередників- провокаторів. Судять ворогів , зрадників страчують.

Дмитро Снєгирьов.



Теги: Луганск, Затулин, антифашистский форум, Голенко, ВО «Свобода»



comments powered by Disqus
comments powered by Disqus
comments powered by Disqus
comments powered by Disqus
comments powered by Disqus

Новини Луганська:

12-04-2024, 06:48

Що робити переселенцям з Луганської та Донецької областей яких з 1 квітня залишили без пенсії?,

7-04-2024, 21:13

В Луганській області начальниця залізничної станції  допомагала росіянам вивозити українське зерно та транспортувати військову техніку окупантів

2-04-2024, 06:25

В Старобільську Луганській області  підірвали автомобіль колаборанта Валерія Чайки.

20-03-2024, 20:43

Міжнародний Реєстр збитків завданих агресією Росії проти України готується розпочати роботу 2 квітня

19-03-2024, 19:48

Українська збірна виборола 76 медалей на змаганнях для ветеранів та військових у США

19-03-2024, 04:01

Комісія ООН знайшла докази що Росія здійснює воєнні злочини та порушує права людини в Україні

11-03-2024, 04:14

Стрічка «20 днів у Маріуполі» про знищення Росією мирних мешканців здобула Оскара

25-02-2024, 19:44

Зеленський: За 2 роки повномасштабної війни з Росією загинули 31 тисяча українських військових

17-02-2024, 07:49

Росія захопила місто Авдіївка в Донецькій області

7-02-2024, 08:17

Росія завдала ракетного удару по українськім містам - вибухи в Дрогобичі, Миколаєві, Харкові, Києві та на Черкащині

31-01-2024, 21:19

Із російського полону повернулися п’ятеро військовослужбовців Луганського прикордонного загону

23-01-2024, 06:07

Зеленський підписав Указ про історично населені українцями території Росії - Кубань, Бєлгород, Курськ


Новини України:

25-12-2023, 08:30

В Одеській області голубці віднесли до нематеріальної культурної спадщини

25-10-2023, 19:55

В Україні запроваджено примусову евакуацію дітей у 8 населених пунктах Донецької області, а також з 23 населених пунктів Херсонської області

25-10-2023, 19:51

У Вінниці спалах вірусного гепатиту А - зареєстровано 81 випадок

25-10-2023, 19:41

В Україні хірурги вперше пересадили комплексно серце та легені

14-08-2023, 14:36

Російська ракета знищила гіпермаркет FOZZY в Одесі

10-08-2023, 19:41

ТРЦ Respublika Park: як торговий центр продовжує працювати під час війни

27-07-2023, 19:41

Росія сьогодні атакувала 2 ракетами Калібр портову інфраструктуру Одеси

24-07-2023, 19:37

СБУ встановила ще 11 військових рф, які розстрілювали автомобілі з мирними жителями в Бучі

24-07-2023, 19:29

В Київській області планують змінити герб та прапор

23-07-2023, 16:51

Росія вдарила 19 ракетами по історичному центру Одеси - зруйновано храм та пам'ятки архітектури

12-06-2023, 07:40

В районі Одеських пляжів солоность води в 3 рази нижче норми

10-06-2023, 06:57

Російські загарбники атакували Одеську та Миколаївську області дронами «Shahed-136/131» - ВІДЕО

Різне:



Реклама:


Подиивтися :

Новые правила въезда-выезда с оккупированными районами Луганской и Донецкой областей
Интернет-магазин в Луганске
Погода в Луганске

Архів Новин:

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 



^Вгору