Новости Луганска » Политика » В Луганске коллектив ЛОГТРК простит защиты от "генерального продюсера" из России

В Луганске коллектив ЛОГТРК простит защиты от "генерального продюсера" из России

16-06-2011, 12:11 Новости Луганска | Напечатать

На луганском областном телевидении разгорелся очередной скандал. Работники компании обвиняют генерального продюсера в бездеятельности. Кроме того, оказывается, в государственной компании работает гражданин России. Приводим текст обращения полностью:


ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
Прем'єр-міністру України М.Я.Азарову
Голові Верховної Ради України В.М.Литвину
Голові Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації А.В.Шевченку
 
Голові Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України В.А.Манжосову
Голові Держкомітету з телебачення та радіомовлення України Ю.О.Плаксюку
 
Голові Луганської обласної державної адміністрації В.М.Пристюку
Голові Луганської обласної ради В.М.Голенку
Ми, творчі і технічні працівники Державного об'єднання „Луганська обласна державна телерадіокомпанія”, звертаємося до Вас, шановні керівники держави та Луганської області, з останньою надією на справедливе вирішення проблемних питань, які на сьогоднішній день сніжним комом накочуються на нашу телерадіокомпанію та загрожують зруйнувати багатьма роками вибудувану й відлагоджену систему її роботи.
За якісь півроку одній людині, яка незрозумілим та, найімовірніше, нелігітимним чином пробилася до керівництва ЛОДТРК, вдалося повністю розбалансувати її роботу, внести розбрат у колись дружний трудовий колектив, посіяти хаос і сум'яття у творчий процес.
Йдеться про „генерального продюсера” Луганської обласної державної телерадіокомпанії В'ячеслава Матвєєва.
Ми не дарма взяли в лапки його посаду, оскільки вона не передбачена штатним розписом державної телерадіокомпанії, тому правомірність призначення одразу ж викликала сумніви у більшості рядових працівників. Однак, генеральний директор ЛОДТРК Віталій Гаркуша, який і представив його нам у січні цього року, був тоді налаштований оптимістично – через суттєве зниження рейтингових показників телеканалу виникла необхідність залучити професіонала, здатного вивести його на новий рівень. Такі були його слова.
Не так сталося як гадалося. Від першого ж дня своєї роботи в телерадіокомпанії В.Матвєєв почав займатися системним її руйнуванням. Все почалося з того, що В.Матвєєв скасував виробництво багатьох телепрограм, які протягом багатьох років були обличчям луганського телебачення, завойовували багато нагород на різноманітних конкурсах, якими по праву гордилися їх автори. Однак, „генеральному продюсеру” вони не сподобалися. За його словами, „так телебачення зараз не робиться”.
Нічого замість них він „спродюсувати” не зміг, адже просто не здатен. І в ситуації, коли заплановані держзамовленням програми не виробляються, а нових немає, за вказівкою В.Матвєєва в ефір виходять старі програми (дворічної, трирічної давності), але з новими титрами. Спритність рук та багато шахрайства. До того ж, ефір державного телеканалу заполонили різноманітні знахарки, екстрасенси, які, не приховуючись, майже безперервно рекламують свої „послуги”, за що, напевно, справно розраховуються в готівковій формі з генеральним продюсером.
У подальшому з'ясувалося, що В.Матвєєв є російським піарником та власне громадянином Російської Федерації, якому напевно байдужа доля не тільки обласного телебачення, а й України взагалі. Ним, зокрема, ведеться переформатування концепцій багатьох програм у бік висвітлення не стільки соціально значущих для області питань, скільки суто політичних, здатних загострити й без цього непросту обстановку в регіоні. За його прямою вказівкою в передачах суспільно-політичного формату постійно піднімаються такі роз'єднуючі суспільство питання, як статус російської мови, доцільність федералізації України, зовнішньополітичні перспективи України і так далі. Знову ж таки питання до органів влади – чи не свідомо громадянин іншої держави „розгойдує човен”? Адже при будь-яких негараздах він сяде в літак і відлетить до Москви. А нам з Вами й далі треба буде жити в цій країні та ростити наших дітей. То чому він повинен нам вказувати, які проблеми піднімати на обласному телебаченні? Напевно, нам про це краще знати. В області безліч питань, які потребують вирішення – від туберкульозу і СНІДу до копанок і водопостачання. То чому цей найманець намагається зіштовхнути нас лбами?
І останнє. За недовгий час роботи в колективі, В.Матвєєв проявив свою абсолютну некомпетентність у багатьох суто телевізійних питаннях, а також своєю грубою та безцеремонною поведінкою по відношенню до підлеглих налаштував практично весь трудовий колектив проти себе. Ним особисто приймаються рішення про звільнення з телерадіокомпанії багатьох професійних кадрів, які протягом багатьох років уособлювали собою луганське телебачення. Натомість вводяться малодосвідчені студентки, яким ще знадобиться не один рік наполегливої праці, щоб досягти професійного рівня своїх попередників. До того ж, за чутками, відбір відбувається не в стінах телекомпанії, а на зйомній квартирі В.Матвєєва і дещо за іншими „професійними” стандартами.
Його непрофесіоналізм також відображається на якості вихідного продукту телекомпанії, яка на даний час стрімко падає. Все частіше в наших ефірах допускаються ляпи та накладки, як результат його невмілого керівництва. Якщо це свавілля не зупинити, процес руйнації телекомпанії може набути незворотного характеру.
Ми свідомо не вказали в цьому зверненні жодної зруйнованої В.Матвєєвим програми, жодного прізвища, щоб тим самим нікому не нашкодити. Але, повірте, викладені у зверненні думки розділяє абсолютна більшість трудового колективу компанії. Багато хто з нас мовчить, адже просто боїться втратити роботу, інші звільняються без зайвого галасу, тому що не бачать перспектив відновлення справедливості.
У цій ситуації ми вважаємо, що таке звернення – це єдиний шанс на наш захист перед цією людиною.
Шановні керівники держави та області! Ми закликаємо Вас стати на наш захист та розв'язати ситуацію, що склалася на Луганській обласній державній телерадіокомпанії, дати належну оцінку безпрецедентному втручанню іноземного громадянина в реалізацію державної інформаційної політики, звільнити В.Матвєєва з телерадіокомпанії, здійснити комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності ЛОДТРК та покарати винних, дії яких супроводжувалися числен
ими порушеннями законодавства та сформували наявну вибухову ситуацію.
Якщо Ви не відреагуєте на наш заклик, незабаром ми ризикуємо втратити телерадіокомпанію.
Трудовий колектив ДО „ЛОДТРК”




comments powered by Disqus

Новини Луганська:

20-03-2024, 20:43

Міжнародний Реєстр збитків завданих агресією Росії проти України готується розпочати роботу 2 квітня

19-03-2024, 19:48

Українська збірна виборола 76 медалей на змаганнях для ветеранів та військових у США

19-03-2024, 04:01

Комісія ООН знайшла докази що Росія здійснює воєнні злочини та порушує права людини в Україні

11-03-2024, 04:14

Стрічка «20 днів у Маріуполі» про знищення Росією мирних мешканців здобула Оскара

25-02-2024, 19:44

Зеленський: За 2 роки повномасштабної війни з Росією загинули 31 тисяча українських військових

17-02-2024, 07:49

Росія захопила місто Авдіївка в Донецькій області

7-02-2024, 08:17

Росія завдала ракетного удару по українськім містам - вибухи в Дрогобичі, Миколаєві, Харкові, Києві та на Черкащині

31-01-2024, 21:19

Із російського полону повернулися п’ятеро військовослужбовців Луганського прикордонного загону

23-01-2024, 06:07

Зеленський підписав Указ про історично населені українцями території Росії - Кубань, Бєлгород, Курськ

22-01-2024, 05:31

Атака українських безпілотників  зупинила роботу російського заводу «Новатек»

22-01-2024, 05:26

ISW: Російські підрозділи увійшли в Авдіївку

3-01-2024, 21:22

Із російського полону визволено доцента СНУ ім. В. Даля сєвєродончанина Костянтина Літвінова


Новини України:

25-12-2023, 08:30

В Одеській області голубці віднесли до нематеріальної культурної спадщини

25-10-2023, 19:55

В Україні запроваджено примусову евакуацію дітей у 8 населених пунктах Донецької області, а також з 23 населених пунктів Херсонської області

25-10-2023, 19:51

У Вінниці спалах вірусного гепатиту А - зареєстровано 81 випадок

25-10-2023, 19:41

В Україні хірурги вперше пересадили комплексно серце та легені

14-08-2023, 14:36

Російська ракета знищила гіпермаркет FOZZY в Одесі

10-08-2023, 19:41

ТРЦ Respublika Park: як торговий центр продовжує працювати під час війни

27-07-2023, 19:41

Росія сьогодні атакувала 2 ракетами Калібр портову інфраструктуру Одеси

24-07-2023, 19:37

СБУ встановила ще 11 військових рф, які розстрілювали автомобілі з мирними жителями в Бучі

24-07-2023, 19:29

В Київській області планують змінити герб та прапор

23-07-2023, 16:51

Росія вдарила 19 ракетами по історичному центру Одеси - зруйновано храм та пам'ятки архітектури

12-06-2023, 07:40

В районі Одеських пляжів солоность води в 3 рази нижче норми

10-06-2023, 06:57

Російські загарбники атакували Одеську та Миколаївську області дронами «Shahed-136/131» - ВІДЕО