Главная > Пресс-релизы > Що таке сублімована кава

Що таке сублімована кава


22-12-2021, 16:13.

Сублімована кава – гідна альтернатива порошковим, а також гранульованим аналогам, що користуються підвищеною популярністю у масового споживача. Сублімат має набагато відчутніший аромат і терпкий, кавовий смак, який дуже складно відрізнити від напоїв, зварених із натуральних кавових зерен.

Сублімована кава: що це?

Сублімовану каву отримують методом «сухої заморозки», яка дозволяє зберігати максимум корисних компонентів у продукті – дубильних речовин, харчових волокон, антиоксидантів. Метод сублімації придуманий давно та успішно використовується на практиці.

Як виготовляється продукт?

Суть процесу сублімації полягає в максимальному збереженні смаку та аромату натуральних кавових зерен. При виробництві застосовують найдобірніші екземпляри. Це обов'язкова умова отримання якісного сублімованого продукту.

Як роблять сублімовану каву:

  • Зерна обсмажують та усувають сторонні запахи;
  • Перемелюють продукт до стану порошку;
  • Змелене зерно зсипають у герметичну ємність із металу;
  • Порошок варять кілька годин. А пари, що утворюються при цьому, виводять через труби. Разом із парами утворюються ефірні олії, завдяки яким майбутній напій буде ароматним;
  • Отриману кавову масу заморожують у шоковому режимі, а потім видаляють вологу вакуумним методом. Використовуваний спосіб сушіння кавового сублімованого порошку дозволяє створити продукт, максимально наближений до натуральної кави;
  • Останній етап передбачає повернення гранулам специфічного смаку та аромату. Їх піддають просоченню – разом з ефірними оліями використовують додаткові ароматизатори.

Готовий продукт розфасовують по герметичних упаковках.

Корисні властивості продукту

Сублімована кава корисна у разі її правильного заварювання, тільки тоді вона зберігає всі корисні компоненти. Також важливо і те, з чим ви її п’єте: цукром чи замінником. Про це детально можна прочитати тут: https://tea.ua/blog/article/shcho-krashche-tsukor-abo-zaminnik-tsukru-yakiy-tsukrozaminnik-krashche/.

Користь сублімованої кави для організму людини:

  • У кристалах містяться амінокислоти, які, за твердженням медиків, гальмують старіння організму;
  • Нікотинова кислота та вітамін В12 корисні при підвищеному рівні «поганого» холестерину;
  • За рахунок викиду серотоніну та адреналіну, вживання кави викликає приплив енергії;
  • Кофеїн допомагає за низького артеріального тиску;
  • Продукт позитивно впливає на роботу мозку, покращує пам'ять, збагачує організм мікроелементами — фосфором, магнієм, залізом;
  • Покращує метаболізм, сприяє розщепленню жирів. Любителі кави швидко скидають зайву вагу. Щоб втрачати 100 ккал, достатньо щодня вживати 0,6 г кофеїну;
  • Запобігає цирозу печінки, цукровому діабету, подагрі, хворобам Альцгеймера та Паркінсона.

Користь від сублімату можна отримати лише за помірного його вживання. Максимальна денна норма – 1-2 чашки, не більше. А про те, чи можна давати дітям каву та чай ви зможете дізнатися на сайті Tea and trends за посиланням https://tea.ua/blog/article/chay-ta-kava-dityam-koli-davati-yak-chasto-protipokazannya/.


Вернуться назад