Главная > Пресс-релизы > Онігірі – популярна страва японської кухні

Онігірі – популярна страва японської кухні


20-10-2018, 12:56.

Одна з найпопулярніших страв японської кухні, яку часто їдять жителі Сходу, це традиційні онігірі. Вони дуже прості у приготуванні. Це поживні трикутники або кульки, зроблені з вареного рису. Онігірі можна їсти у звичайному вигляді або з начинкою, використовуючи мариновані сливи умебосі або рибу: тунець, лосось, вугор унагі та інші. Доставка суші Львів може запропонувати вам ще багато страв японської кухні, смак і вигляд яких вас приємно здивують.

Онігірі також добре поєднуються з менш традиційними солоними добавками, наприклад м'ясом, креветками або темпурою. Смак і харчова цінність онігірі також збагачується частково або повністю через використання норі. Завдяки своїй зручній формі рисові м'ячі – чудові продукти для дороги. Зазвичай їх беруть із собою на роботу чи до школи і їдять на обід. Вони ідеально підходить для поїздки або пікніку.

Якщо ви маєте намір зберігати онігірі на певний проміжок часу, посипте їх сіллю на поверхні та упакуйте у харчовий контейнер. Тоді рис залишатиметься свіжим довше і матиме гарну консистенцію.

Як приготувати онігірі?

Інгредієнти:

  • 2 склянки короткозернистого рису (того ж, що ми використовуємо для суші);

  • рисовий оцет і цукор для приправи рису;

  • пластини водоростей норі;

  • сіль;

  • факультативно: улюблені добавки для наповнення.

Промийте рис кілька разів під водою з крану, перемішуючи зерна. Дочекайтеся, доки вода, що тече з рису, не набуде прозорості. Далі ми залишаємо рис приблизно на 20-30 хвилин, потім кладемо у каструлю. Вилийте воду до 2 см вище рівня рису. Покладіть каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, зробіть полум'я тихішим і готуйте рис протягом 10-12 хвилин, часто перемішуючи. Коли вода випарується, вимкніть пічку та залиште каструлю під кришкою. Але якщо рис не достатньо м'який, додайте невелику кількість води та варіть ще 2-3 хвилини.

У окремому контейнері (бажано невеликій каструльці) ми об'єднаємо 3 ст. ложки рисового оцту, чайну ложку цукру та ¼ до ½ чайної ложки солі. Потрібно нагріти це при слабкому вогні, перемішуючи, поки інгредієнти не розчиняються й не стануть рівномірним розчином. Готуйте суміш із вареним рисом і добре перемішуйте. Далі варто залишити його під кришкою, щоб охолодити.

Дочекайтеся, коли рис досягне температури, на якій ми можемо вільно взяти його в руку (він не повинен бути повністю холодним!). Тоді потрібно формувати з нього кульки. Якщо ми хочемо наповнити онігірі начинкою, необхідно згладити м'яч і створити в ній порожнину. Після додавання добавки обережно підніміть рис із краю і, натиснувши, закрийте наповнення, знову утворюючи сферичну форму.

Трикутна форма легко досягається приклеюванням онігірі через харчову фольгу. Тримайте овальну кульку рису через фольгу, поступово натискаючи великим пальцем та іншими збоку, поки не створяться стінки. Поставте другу руку перпендикулярно до боків рису на нижній частині кульки та обережно натисніть, щоб отримати трикутник.

Сформовані кульки або трикутники загорніть в широкі смуги морської водорості норі та посипте трохи сіллю. Вдома можна насолоджуватися приготованими онігірі з чашкою теплого чаю. Смачного!

Катана


Вернуться назад