Главная > Пресс-релизы > Сучасні технології на професійній кухні

Сучасні технології на професійній кухні


4-10-2016, 21:34.

            Індукційні плити на підприємствах громадського харчування - давно вже не новинка. Багато підприємців оцінили всі переваги цього кухонного обладнання та поміняли енергоємні газові, ТЕНові плити на сучасні індукційні. У чому ж плюси і мінуси цього оснащення для ресторану і якими міфами покриті дані пристрої розглянемо в нашій статті.

            Перший великий плюс професійних індукційних плит - це швидкість розігріву. Технічно облаштований пристрій таким чином, що йому не потрібен попередній час на розігрів конфорки. Після включення пристрою, виставлення температури, апарат повністю готовий до роботи. Однак нагрів почнеться тільки при установці на поверхню спеціального наплитного посуду - з ферромагнітним днищем. У той же час відключення конфорки здійснюється відразу ж після зняття посуду. Порожня конфорка працювати не буде - це найголовніша відмінність від газової плити або електричної.

            Друга відмінна якість - це швидкість готування їжі і абсолютна безпека експлуатації. Поверхня плити залишається холодною, поки не буде встановлено спеціальний посуд. Таким чином, обпектися персоналу, готуючи на такому пристрої, практично неможливо.

            Третім плюсом використання індукційного обладнання є просте регулювання потужності: від самої мінімальної до максимальної. Ця корисна риса вигідно відрізняє індукційні установки від традиційних. Задана потужність буде утримуватися незалежно від напруги в мережі.

            Не менш важливою особливістю є той фактор, що повітря кухні при роботі плити не нагрівається. Це дуже зручно, особливо влітку, коли від включеного теплового обладнання на кухні не рятує ніяка вентиляція.

            Безумовна економія - ще одна вигідна особливість. Всі перераховані вище чинники підтверджують, що порожньої витрати енергії немає. ККД індукційної плити становить 90%, що набагато вище, ніж у звичайних агрегатів.

            Скільки б ми не говорили про переваги й достоїнства пристроїв індукційного нагріву, існує ряд міфів, які стримують кухарів і рестораторів від використання цього сучасного обладнання. Серед найголовніших можна виділити наступний - індукційна плита шкодить здоров'ю. Давно вже доведено, що робота на даному обладнанні і їжа приготовлена з його допомогою абсолютно безпечні для здоров'я людини. Компанії-дослідники спростували факт негативного впливу електромагнітного поля індукційного плити, наводячи приклад, що воно в 100 разів нижче ніж нашого повсякденного фена, який вважається безпечним.

            Єдиним "але"  плити є її висока початкова вартість. Ціна на індукційну плиту перевищує ціну електричних і газових установок, проте економія від спожитих ресурсів окупає пристрій практично за кілька місяців. Купити індукційну плиту на 2, 4, 6 і більше робочих зон вигідно, можна на сайті Торгоборуд (http://torgoborud.com.ua/ua/Pliti-induktsiyni.html).


Вернуться назад