Новости Луганска и области

 



На главную
АПК Луганской области

В Луганській області затверджено Порядок формування та використання регіональних ресурсів зерна

Порядок формування та використання регіональних ресурсів зерна на 2004 рік в Луганській області затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації Олександром Єфремовим. Цей регулюючий документ прийнято відповідно до Закону України «Про зерно та ринок зерна» та з метою стабільного забезпечення області борошном та хлібобулочними виробами. За цим Порядком, формування регіональних ресурсів зерна здійснюється у період з липня по грудень поточного року через укладання на акредитованих біржах угод за участю сільськогосптоваровиробників і суб’єктів господарської діяльності або шляхом безпосередньої закупівлі зерна суб’єктів господарської діяльності. Зерно буде закупатися за кошти місцевих бюджетів та інших законних фінансових джерел. При цьому закупівельна ціна продовольчого зерна буде встановлюватися згідно з умовами укладених угод на рівні тих цін, що діятимуть у період закупівлі. Використовуватися зерно з регіонального ресурсу підприємствами може лише за узгодженням з Головним управлінням сільського господарства і продовольства облдержадміністрації. При цьому у формуванні і використанні регіональних зернових ресурсів мають брати участь тільки такі суб’єкти господарської діяльності, які визначатимуться спеціально створеною комісією при облдержадміністрації на конкурсних засадах.

З метою стимулювання сільгосптоваровиробників області, які уклали угоди щодо продажу продовольчого зерна до регіонального ресурсу, Головне управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації буде саме місцевим аграріям надавати у першочерговому порядку державну фінансову підтримку. Для цього використовуватиметься механізм здешевлення коротко- та довгострокових кредитів, компенсацію витрат на придбання мінеральних добрив та вартості сільськогосподарської техніки.

За розпорядженням губернатора, організувати поставку продовольчого зерна до регіонального ресурсу доручено Головному управлінню сільського господарства і продовольства облдержадміністрації, луганській обласній державній інспекції якості та формування ресурсів сільгосппродукції облдержадміністрації а також районним державним адміністраціям. Більша частина зерна має бути закуплена у липні-вересні поточного року.

Повідомляє Луганська обласна державна адмiнiстрацiя.


 
Другие материалы по теме:

10.02.2004 "В текущем году аграрии Луганской области должны собрать не менее 1,2 миллиона тонн зерна

11.12.2003 С ноября месяца текущего года в Луганской области наблюдается очень интересная ситуация — начинают подниматься цены на продукты питания

04.12.2003 Хлеб в нужном количестве и в полном ассортименте в области будет, и нет оснований для ажиотажа. Но по какой цене он будет?

27.11.2003 В области создан запас продовольственного зерна

14.11.2003 "Я не понимаю, зачем повышать цены на хлеб и коммунальные услуги..." Сергей Тигипко, председатель Национального банка Украины

14.11.2003 Цены на хлеб в Киеве в 2 раза ниже, чем цены по Украине в целом. Пока.