Новости Луганска и области

 



На главную
НОВОСТИ ПРЕДПРИЯТИЙ

Загальні збори акціонерів ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (АМК, Луганська обл.), що відбулося на минулому тижні, зі схвалення ФДМУ прийняло рішення про збільшення статутного фонду мінімум у п'ять разів

Загальні збори акціонерів ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (АМК, Луганська обл.), що відбулося на минулому тижні, зі схвалення ФДМУ прийняло рішення про збільшення статутного фонду мінімум у п'ять разів, чи на 310,1 млн. грн., до 387,6 млн. грн. у зв'язку з індексацією основних фондів підприємства.

Як повідомив заступник начальника юридичного відділу АМК Олександр Купових, при підготовці зборів основні акціонери запропонували збільшити розмір збільшення статутного фонду ще на 77,5 млн. грн., довівши його до 465152881,8 грн.

"Однак представник Фонду, доручення якого було підписано Євгенієм Григоренко (перший заступник голови ФДМУ), сказав, що не має повноважень на голосування за таке (до 465 млн. грн.) збільшення статутного фонду", - пояснив Олександр Купових.

За його словами, збори прийняли рішення погодити максимальну величину підвищення СФ з центральним апаратом ФДМУ. "Якщо той погодиться, то статутний фонд буде збільшений до 465 млн. грн., якщо ні – до 387,6 млн. грн.".

Заступник начальника юрвідділу додав, що збори могли прийняти рішення про збільшення СФ не враховуючи думки ФДМУ у випадку 100%-ої явки акціонерів, однак було присутнє 93,69%, що змушувало погоджувати проведення допемісії з Фондом, у якого 23,86%-ий пакет акцій АМК.

Збори також прийняли рішення направити чистий прибуток за 2003 рік на погашення збитків минулих років, не уточнивши показники. При цьому акціонери запланували 5% чистого прибутку за 2004 рік направити в резервний фонд, 95% - у фонд розвитку підприємства.

Крім того, збори передали ведення реєстру акціонерів від "Альфа-Інвест" (Дніпропетровськ) "Реєстраційному центру "Сток-сервіс" (Донецьк). При цьому процес передачі повинний бути проведений у 45-денний період.


 
Другие материалы по теме:

17.04.2004 Монтаж первых колонн каркаса здания оборудования непрерывной разливки стали начат на Алчевском металлургическом комбинате 15 апреля