Новости Луганска и области

 



На главную
Культура, наука, образование

Студенти української філології ЛНПУ в науковому пошуку: нашукалися до «студентського наукового ярмарку»

Зусиллями студентського наукового товариства (СНТ) факультету української філології „Перо і слово” було організовано студентський науковий ярмарок. Проведення ярмарку з метою залучення студентів до самостійного обрання напряму власної науково-дослідної роботи в Луганському національному педуніверситеті ім. Т. Шевченка практикується не в перший раз. Декілька днів тому такий вид роботи відбувся і на факультеті іноземних мов. Слід сказати, що такий захід виправдовує себе, адже завдяки йому студенти ближче знайомляться із можливостями займатися науковою роботою, взагалі із наукою на своєму факультеті та університеті в цілому.

За програмою було передбачено багато моментів з метою охоплення всіх аспектів наукової роботи на факультеті. Зокрема перед студентами виступили провідні науковці: завідувач кафедрою української мови, професор Віктор Ужченко; доктор філологічних наук, професор

кафедри української мови Катерина Глуховцева; завідувач кафедрою української філології та загального мовознавства, професор Анатолій Зеленько, а також досвідчені викладачі — кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Андрій Вітченко та науковий керівник СНТ факультету української філології кандидат філологічних наук, доцент Оксана Клєщова. Також виступили члени студентського осередку. Вони ознайомили студентів з основними напрямами науково-дослідної роботи кафедр і студентських наукових груп.

У рамках наукового ярмарку відбулася виставка-презентація наукової продукції факультету.

Після представлення наукової роботи факультету української філології студенти мали можливість обрати власний напрям науково-дослідної роботи та наукового керівника; вільно поспілкуватися з керівниками наукових проектів, груп і лабораторій.

«ЛНПУ»


 
Другие материалы по теме:

21.04.2006, 16:28 В Луганске состоялась региональная конференция по названиям и именам

03.03.2006, 15:23 Завтра в Луганске попытаются провести выставку сала

07.12.2005, 14:23 В Восточноукраинском национальном университете состоялась ярмарка вакансий

19.10.2005, 15:47 В Луганском педуниверситете состоится Всеукраинская конференция «Документалистика на пороге ХХI века: проблемы теории и истории»

25.03.2005, 13:13 В Луганском национальном педагогическом университете имени Тараса Шевченко состоялась очередная «Ярмарка выпускников»