Новости Луганска и области

 



На главную
Культура, наука, образование

В Луганському академічному українському музично-драматичному театрі відбулася прем’єра сезону

“Мені являлася любов” — так називається драма Тетяни Іващенко, сучасного драматурга, яка мешкає у Києві. Втім, авторка приїхала на виставу в луганський театр.

П’єси Тетяни Іващенко посідають чільне місце в репертуарі багатьох театрів. 9 творів вже існують не тільки в друкованому вигляді, але й втілюються на сцені. “Мені являлася любов” успішно йде в Києві вже шостий рік. Героями драми стали Іван Франко та його дружина Ольга Хоружинська. Письменниця зізналася, що як кожна жінка, хотіла бачити красиву історію кохання. Тому взяла за основу сюжету особисті взаємини Івана Франка і його дружини.

Тетяна Іващенко, драматург: “Кожна людина, яка подивиться цю виставу, вона знайде щось своє, що їй болить, і знайде, мені так здається, і якісь відповіді на запитання, які хвилюють кожну людину протягом всього життя”

Вистава про любов великої людини нібито наближає особу генія до мирського сприйняття його душі. Прем’єра вiдбулася 20 жовтня. Ім’я Івана Франка залишиться навічно, а ось життя людини, вже кануло в літу. Завданням режисера-постановника стало передати реалії переживання чоловіка та жінки.

Олександр Король, режисер-постановник: “Я, коли прийшов на репетицію, відразу сказав акторам своїм: “Хотілось би бачити виставу не про Франка і Хоружинську, а про Ванечку і Олечку. Про звичайних людей, тому що кожна людина може попасти в таку ситуацію, про їхні відчуття, про їхні відношення...”

В луганському академічному українському музично-драматичному театрі це вже третя вистава, героями яких виступають великі письменники. Ще одна прем’єра “Втеча від реальності” за сценарієм тієї ж Тетяни Іващенко відбудеться вже в цьому сезоні.

Ольга Казьміна, новини телеканалу ЛОДТРК «ЛОТ»


 
Другие материалы по теме:

06.10.2005, 17:44 Украинский и русский драматические театры Луганска открывают новый театральный сезон

06.07.2005, 16:22 Большие и малые проблемы Луганского театра кукол

13.06.2005, 16:05 В Луганском украинском драмтеатре состоялось закрытие 64-го театрального сезона

07.06.2005, 11:18 Впервые в Луганске была поставлена опера П. И. Чайковского «Евгений Онегин»

09.03.2005, 11:08 Премьера в Луганском украинском театре

06.03.2005, 21:28 В Луганском Украинском Драматическом театре прошла премьера спектакля „Нам всім одна дісталась роль"