Новости Луганска и области

 



На главную
Культура, наука, образование

Сборная команда КВН ЛНПУ им. Т.Шевченко прошла на сочинском фестивале в Открытую украинскую лигу КВН

Керівник команди Брагін Олександр, новини ЛГПУ ім. Шевченко

Сезон 2003/2004 для команди КВК «Луганський національний педагогічний університет» був трудовим: команда потрапила до Центральної Міжнародної відкритої Слобожанської ліги КВК «АМіК» (м. Харків), де, винятково на власному авторському матеріалі, дійшла до півфіналу. Як відзначили редактори ліги Аркадій Дяченко і Валентин Іванов, лише брак досвіду зашкодив команді досягти більшого. Протягом чемпіонату ми (збірна ЛНПУ) змінили імідж, завершилися експерименти зі складом команди, у нас з'явилося власне приміщення, яке було відремонтоване нашими ж руками. Команда дала два сольні концерти.

Команда КВН Луганского педагогического университета

Окрім цього команда була своєрідною творчою базою для проведення величезної кількості загальноуніверситетських заходів (від святкових концертів до рекламних акцій). До того ж стараннями керівництва збірної став можливим старт Відкритої Луганської міської студентської ліги КВК (трансформований чемпіонат ЛНПУ «Кубок ректора»).

І, вже звичайно, коли планувалася чергова поїздка в Сочі, нами це було сприйнято двояко: по-перше, це можливість відпочити (хто відважиться сказати, що ми цього не заслужили?), а по-друге, це можливість не на словах, а на ділі підвищити свій клас, зробити крок, якщо хочете, на сходинку вище. Але що б поїхати в Сочі потрібні чималі фінансові кошти. Ми встали перед одвічною проблемою всіх команд КВК: де брати гроші?

Команда КВН Луганского педагогического университета

Тут не обійтися без слів подяки. Єдиний хто підтримав наші творчі плани — це наш УНІВЕРСИТЕТ! Це наш ректор Віталій Семенович Курило, проректори Олександр Іванович Бабічев, Сергій Якович Харченко, Олександр Сергійович Меняйленко, Василь Іванович Жадан, Геннадій Олексійович Дідів, головний бухгалтер Тетяна Федорівна Бережна і її заступник Ганна Олександрівна Агєєва, це директори інститутів і декани факультетів, це усі наші найвідданіші вболівальники — студенти, співробітники, викладачі ЛНПУ! Сердечно дякуємо всім!

Команда КВН Луганского педагогического университета

Отже, поїздка в Сочі приймала реальні контури. Ми були забезпечені супер-апаратурою (від стандартних MD-програвачів до ноутбуку), нам надали транспорт, видали необхідну суму грошей в російських карбованцях. Можна було сміливо починати підготовку. Щоб виділитися серед трьохсот з гаком команд сочинського фестивалю, нашою авторською групою (її роботу координували Андрій Яковлєв і Михайло Савін) був вигаданий образ хлопців-екстремальних, таких урвиголов, таких собі «каскадерів КВК». Тоді ще ні ми, ні Савін з Яковлєвим не передбачали, що вибраний образ стане пророчим і поїздка в Сочі на Міжнародний фестиваль команд КВК «КІВІН-2005» стане для луганських гравців справжнім екстримом! Посудіть самі, хто ще, як не екстримали, встигли б під час фестивалю зламати руку, зазнати опіків. Додайте до цього реквізит, який падав не туди куди потрібно і вибухав не тоді, коли потрібно. Одним словом, ПОВНИЙ екстрим :о)

У «галку» ми не потрапили, тому наступні декілька днів перетворилися для нас на томливе очікування. Нарешті, 24 січня в сочинському Зимовому театрі після гала-концерту XVI Міжнародного фестивалю команд КВК «КІВІН-2005» оповістили списки команд, розподілених по всіх лігах «АМіК», включаючи телевізійні. Ми опинилися у Вищій Українській лізі. Ось список всіх команд «Українки»:

1. Збірна Дніпропетровська
2. Збірна Харкова
3. Зроблено в Україні, Миколаїв
4. Відділ культури, Сімферополь
5. Збірна Запоріжжя, Запоріжжя-Бердянськ
6. Збірна ЛНПУ, Луганськ
7. Збірна Криму, Сімферополь
8. Шиворот на... виворіт, Чернівці
9. Політех, Київ
10. Вщент, Мінськ
11. Білоруська збірна
12. Червоне місто, Йошкар-ола
13. МІСіС, Москва
14. ФІНЕК, Санкт-Петербург
15. Команда-фіналіст Української ліги
16. Команда-фіналіст Української ліги

Екстрим на цьому етапі закінчився. Команда досягла тієї мети, до якої прагнула довгі роки. Загальне враження від виступу команди залишилося дуже добрим і у глядачів, і у редакторів, і, мабуть, у Олександра Васильовича Маслякова.

Залишилося порадіти, сказати ще раз величезне спасибі керівникам нашого вузу, Яковлєву Андрію, Савіну Михайлу (кращі автори!), перевести дух і знову за роботу — вперед Луганський педагогічний!


 
Другие материалы по теме:

09.11.2004, 17:09 Луганский Национальный педагогический университет имени Тараса Шевченко принят в Ассоциацию европейских университетов

03.02.2004 Подведены итоги рейтинга по результатам работы преподавателей и кафедр в Луганском национальном педагогическом университете имени Тараса Шевченко