Новости Луганска и области

 



На главную
ПОЛИТИКА

Алексей Блюминов vs Алексей Данилов. Лесь Подерв'янський отдыхает

На сегодняшней пресс-конференции, посвященной отставке губернатора, не обошлось и без «пяти копеек» Алексея Блюминова, редактора газеты «Вечерний Луганск».

Алексей Блюминов: Не кажется ли Вам, что львиная доля политических проблем, которые возникали в период Вашего руководства ОГА, были связаны с тем, что, образно говоря, «третий этаж задавил второй» (на втором этаже — кабинеты команды Данилова, на третьем — Тихонова). Я бы сказал, что это один из ваших самых больших просчетов. Я многого от Вас не ожидал, потому что мало было времени, но ожидал хотя бы одного: что Вы сможете, образно говоря, перефразируя Вольтера, раздавить гадину с третьего этажа!

(Журналисты гудят).

Алексей Данилов: Шановні друзі, я хотів би на це питання зробити відповідь, особисто, державною мовою. (Журналісти потворно регочуть та плескають у долоні). В нашому суспільстві є величезна проблема. Проблема, шо ми повинні, як на Ваш погляд, постійно когось давити. Ні, шановні друзі, я — не прихильник того, шо ми постійно повинні когось давити.

Це той шлях, який веде Україну до великої політичної кризи. Є чітке розуміння, у країні мешкає на сьогодня п’ятдесят сім міліонів чоловік. Інших людей у нас, шановні друзі, просто не має. Третій етаж, це обрана (чи поза законом, чи незаконно, це вже друга справа) — але це обрана обласна влада. І перейматися питаннями з’ясування стосунків: будь-то з Віктором Миколаєвичем, будь-то з обласною Радою у мене не було ні бажання, у мене не було ні завдання, не було сама ціль. Для мене сама ціль була - впровадження: по-перше: державності, мови, симовлів держави, яких за чотирнадцять років ніхто не спромігся (не тому, шо мені не подобаються червоні зірки, а тому, шо ця держава називається Україна. Це — не СРСР. І ви знаєте, шо перша людина, яка ввела державну мову на теренах Луганщини — то був Данілов, і я цим пишаюся, шановні друзі!

А далі я переходжу на російську мову...

Сергей Ганджубеев для CityNews.Net.UA


 
Другие материалы по теме:

11.11.2005, 13:41 Председатели райадминистраций Луганщины Президенту: «Все жители области будут благодарны за назначение достойного руководителя области»

09.11.2005, 15:51 Луганский губернатор, или Иван Васильевич меняет профессию