Новости Луганска и области

 



На главную
ПОЛИТИКА

Зеновий Гузар: “Луганська область — не Амурська, я дам собі раду”

За матеріалами газет «Поступ» і «Львівська газета».

Розмова із Зеновієм Гузаром, заступником голови Луганської ОДА.

Зеновій Гузар переїзджає із Львова в Луганськ. Цей переїзд пана Гузара пов'язаний із його призначенням на посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації. Як повідомив пан Зеновій, він займатиметься тими питаннями, які йому буде доручено. Водночас він зауважив, що попередньо йшлося про політико-правовий блок питань. Схожими питаннями на Львівщині займається Тарас Батенко.

Нині Луганську облдержадміністрацію очолює Олексій Данилов, із яким Зеновій Гузар знайомий уже давніше. Тепер, працюючи в одній команді, вони налагоджуватимуть виробничі стосунки.

Повною несподіванкою для багатьох стало оприлюднення інформації, що на посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації призначено нашого земляка — депутата міської ради, головного лікаря восьмої лікарні Зеновія Гузара.

Сам пан Гузар у розмові з “Газетою” про нову роботу та нові обов’язки був небагатослівним:

— Пане Зеновію, коли вас призначили на посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації?

— У четвер, 9 червня. Було подання голови Луганської ОДА, є відповідна процедура, я проходив співбесіди тощо.

— Тобто на посаду запросив голова Луганської ОДА Олексій Данилов?

— Ми знайомі, давно — не давно, але знайомі.

— Пане Гузаре, чи здаватимете депутатський мандат? Хто заступатиме вас у окрузі?

— Якщо кажете, що це така трагедія для львів’ян, то сподіваюся, що матиму змогу повернутися. Після інституту працював у Амурській, Читинській областях і залишився живим. Гадаю, Луганська область — не Амурська, я дам собі раду. Дуже хотів би, щоб ми налагодили добрі контакти між Львівщиною та Луганщиною. Україна ж не закінчується за Збручем, вона — від Чернігова до Криму, від Закарпаття до Луганщини.

— Які ваші обов’язки?

— На це питання наразі тяжко відповісти. Достеменно знатиму десь через тиждень чи декілька. А нині не хочу розказувати, що собі думаю, які проблеми там є й можуть бути. Офіційно моя посада називається “заступник голови Луганської обласної державної адміністрації”. Як попередньо орієнтуюся, до кола моїх повноважень належатимуть приблизно ті ж проблеми та питання, які нині курує заступник нашого голови ЛОДА Тарас Батенко (заступник керівника Львівщини з гуманітарних питань, — “Газета”).

— На яких саме питаннях акцентуватиме?

— Знаєте, колись після

1939 року було таке поняття “вітер зі сходу”. Може, тепер, після помаранчевої революції, виникне поняття “вітер із заходу”? Разом ми зможемо багато зробити для України, передовсім для того, щоб вона була єдиною.

— Чому ж так довго тримали від львів’ян у таємниці цю пропозицію?

— Не було що ні тримати в таємниці, ні озвучувати. Тривав процес узгодження, погодження, багато юридичних формальностей. Про що я мусив говорити? Про те, що є пропозиція і що мене мають на увазі для виконання тих чи інших функцій? Це було б, м’яко кажучи, нескромно.

— Свого часу ви були серед претендентів на посаду керівника головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА. Чи надійшла вже тоді пропозиція стати заступником голови Луганської ОДА? Яку з цих посад ви обрали б?

— Тоді вже було озвучено обидві пропозиції. Але знаєте, історія не має формулювання “якби”. Якби у Другій світовій війні перемогла Німеччина, то ми пили б баварське пиво. Але ж п’ємо львівське. Тож я не схильний теоретизувати на цю тему, оскільки може бути дуже багато мудрих міркувань, які навряд чи матимуть щось спільне з реаліями.

— І насамкінець. Коли ви розпочнете виконувати обов’язки?

— Я мав би вже вирушати в неділю, але через позачергову сесію міської ради та за взаємним погодженням і домовленостями між головами Львівської та Луганської облдержадміністрацій затримався ще на два дні — до вирішення питань щодо польських військових поховань на Личаківському цвинтарі. Адже ця справа турбує однаково українців і у Львові, й у Луганську.

Розмовляла Вікторія Бондарчук.


 
Другие материалы по теме:

13.06.2005, 17:02 Депутат Львовского городского совета Зиновий Гузар назначен на должность заместителя председателя Луганской облгосадминистрации