Новости Луганска и области

 



На главную
ПОЛИТИКА

Студенти вузів Львова проводять одногодинний страйк

Львівські студенти йдуть до обласного управління міліції. Такого Львів не бачив з часів протесту, організованого проти безпідставних арештів 9 березня 2001 року активістів руху "За Правду".

В акції протесту беруть участь студенти майже усіх вузів Львіва. Студенти скандують "Руки геть!" і "Ми разом! Багато! І нас не подолати!"

З першої до другої години студенти кількох львівських вузів проводять одногодинний страйк як акцію протесту проти дій правоохоронних органів щодо активістів громадської кампанії “Пора!” та інших громадських організацій, основу яких складають студенти. Про це сьогодні під час круглого столу розповіли представники громадської кампанії “Пора!”.

Біля пам’ятника Іванові Франку збіралося понад дві тисячі студентів різних вузів, аби висловити свою солідарність із затриманими в Чернігові активістами кампанії „Пора!“ та заявити осуд репресіям з боку силових структур, які намагаються за допомогою підкинутої вибухівки чи фальшивих гривень дискредитувати кампанію „Пора!“ як територистичну організацію.

Потому студенти колоною пройшли до розташованого неподалік обласного управління міліції і вимагали зустрічі з начальником обласного управління внутрішніх справ Олегом Салом, однак поки що заклики марні – ніхто до пікетувальників не вийшов. До речі, площа перед управлінням міліції очеплена правоохоронцями. Студенти, підійшовши до статуї Георгія Побідоносця, вшанували пам’ять загиблих міліціонерів хвилиною мовчання, подякували тим, хто охороняє спокій суспільства і скандували “ганьба!” тим працівникам міліції, які боряться зі студентами брудними методами.

За словами активістки “Пори!” Юлі на 31 жовтня порівці планують проводити мирні акції біля ТВК у Львівській області. До речі, до участі у сьогоднішньому кргулому столі активісти запросили представників силових структур області, однак ні від міліції, ні від СБУ так ніхто не завітав, хоча зпрошення були розісланні іменні.

Нагадаємо, акції протесту розпочались після початку переслідування активістів громадської организації "ПОРА". В офісах якої у Київі знайшли гранату (але на відеозапису чітко можно побачити, що це муляж) та Чернігові, де знайшли вибухівку після того, як всіх активістів ПОРИ виставили на вулицю. А ще правоохоронні органи знаходять у активістів фальшиві гроші, наркотики...

portal.lviv.ua


 
Другие материалы по теме: