Новости Луганска и области

 



На главную
ЭКОНОМИКА

З 21 вересня в Україні вводиться посекундна оплата за місцеві, міжміські та міжнародні телефонні розмови

Таке рішення прийняв Державний комітет зв"язку та інформатизації України на виконання прийнятих змін до Закону України "Про зв"язок", згідно з якими оператори телефонного зв"язку усіх форм власності зобов"язані проводити розрахунки з абонентами лише за повні одиниці часу.

Таким чином, з 21 вересня повною тарифною одиницею місцевого телефонного зв"язку визначено 1 секунду замість повної або неповної хвилини розмови, що дасть змогу абонентам сплачувати лише фактичну тривалість розмови.

За послуги міжміського та міжнародного телефонного зв"язку також встановлено одиницю обліку часу - 1 секунду, крім розмов, замовлених через оператора (телефоніста) зв"язку, тобто за попереднім замовленням. Для таких послуг встановлена плата за повну хвилину розмови.

Що стосується розмов з таксофонів, то, враховуючи їх технічні можливості, з 21 вересня вводиться тарифікація з інтервалом у 15 секунд. Тобто споживач сплачуватиме за кожні повні 15 секунд розмови.

Як повідомили в прес-службі Держкомзв"язку, внесені зміни до Граничних тарифів не передбачають зростання плати за послуги електрозв"язку і є вигідними для абонентів.

Укрінформ


 
Другие материалы по теме: