Новости Луганска и области

 



На главную
Выборы-2006

Кандидаты на должность луганского городского головы: С. Давыдов

Программа кандидата на посаду міського голови Луганська Давидова Сергія Івановича

«Перетворимо Луганськ на місто майстрів»

За останні роки в нашому місті намітилися насторожуючі тенденції. Різко скоротилося житлове будівництво, і як наслідок — руйнувалася будівельна індустрія. Житлово-комунальне господарство не витримує ніякої критики, але при цьому тарифи зростають. Новий комунальний податок на вивіз сміття проблему не розв'язав. Економіка міста серйозно застрягла на тривалому перехідному періоді.

Міські власті не можуть або не хочуть по-господарському розпоряджатися комунальним майном, міською землею. Підприємництво, як найважливіший і перспективніший сектор економіки залишився наодинці з своїми проблемами, без підтримки і серйозної уваги. Тому не випадкова більшість реалізованих товарів і продуктів завозяться до нас з інших регіонів країни, створюючи десь робочі місця, розвиваючи їх виробництво. Медицина, освіта, культура, як життєво важливі складові нашого життя, фінансуються не те, що за залишковим принципом, - вони кинуті на самовиживання.

При такому підході до організації справ і управлінню міським господарством результат може бути тільки один — негативне відношення до міської влади. Проте наша загальна перспектива така, що рішення міських проблем не під силу поодинці жодній політичній партії. І враховуючи той факт, що новий склад міської ради буде достатньо різноманітним, тільки шляхом компромісу, загальної відповідальності, без звинувачень і ревізії минулого, потрібно всім разом братися до роботи і рухатися в одному напрямі, мета якого — поліпшення рівня і якості нашого життя.

Чому я вирішив балотуватися в мери Луганська?

З Луганськом у мене зв'язано все — і життя, і бізнес, і майбутнє. Я тут збираюсь жити довго, щоб разом з Вами гідно зустріти свою старість. Тому, в місті потрібно створювати такі умови, щоб не соромно було гуляти з дитиною, а чоловікам не доводилося вечорами зустрічати дружин з роботи, батькам дітей зі школи, тому що увечері в місті темно і жахливо.

А рецепти розвитку Луганська треба шукати в трудових колективах, в серцях і помислах наших людей.

Що ж потрібно зробити, щоб наше життя стало кращим?

1. Дії міської влади необхідно зробити зрозумілими, послідовними і підконтрольними громаді, що дозволить поліпшити якість роботи і скоротити можливості для корупції і хабарів.

2. Міський бюджет збільшити за рахунок ефективного витрачання засобів шляхом посилення суспільного контролю, пошуку внутрішніх резервів, зміни системи адміністрування ринкового збору, парковки автомобілів, використовування символіки м.Луганська в рекламних цілях, ефективнішого використовування комунального майна при передачі його в оренду, спрощення процедури землевідведення, роботи комунальних підприємств, а також створення умов для залучення інвестицій.

3. Провести інвентаризацію, паспортизацію і дефектацію житлових і адміністративних будівель, з складанням конкретних заходів з проведення планово-запобіжних робіт щоб уникнути аварійних ситуацій.

4. Проаналізувати фінансово-господарську діяльність міських комунальних підприємств і винести на сесію міської ради питання про реорганізацію збиткових. Система ЖКГ — дійсно запущене господарство ще з радянських часів і без переходу на ринкові відносини ситуацію не виправити. Вважаю, що ця галузь сприятлива і перспективна для розвитку, але тільки в конкурентних умовах і з участю малого і середнього бізнесу.

5. Удосконалити структуру управління виконавчих органів, запропонувавши розглянути сесії міської ради ліквідовувати районні адміністрації, вивільнивши тим самим додаткові засоби в міському бюджеті. Відновити управління житловим господарством міста, ліквідоване внаслідок створення районних адміністрацій.

6. Продовжити розробку загальної концепції і Програми реформування теплозабеспеченння міста шляхом співпраці з науково-дослідними інститутами з переходу на локальні і мінікотельні, роблячи упор на економію і пошук альтернативних енергозберігаючих джерел тепла і електроенергії.

7. Проблему водопостачання вирішувати комплексно, а саме:

- Довести до логічного завершення роботу по виходу «Міськводоканалу» з обласного комунального підприємства «Луганськвода».

- Провести інвентаризацію водопровідних мереж, устаткування і інших комунікацій, з метою їх планової заміни і ремонту.

- Вести пошук і розробку альтернативних джерел води (свердловини).

- Провести реорганізацію «Міськводоканалу», забезпечивши автотранспортом на газовому і дизельному паливі, поетапно замінити енергоємні електронасоси, підвищити зарплату, скоротити втрати води. Організувати виставковий зал для дітей, з метою виховання економного відношення до води. Організувати навчання, стажування і обмін досвідом працівників в Люблінському воєводстві (Польща).

1. Навести лад в місті із збором твердих побутових відходів (ТПО), поліпшити контроль за його утилізацією, при цьому відмінити ганебний «сміттєвий податок». Провести тендер з організації вивозу і утилізації ТПО серед міських підприємців. Надати практичну допомогу зі створення акціонерного товариства і споруди заводу з переробки сміття, використовуючи для цього екологічні програми Кабінету міністрів України і можливості депутатської фракції партії промисловців і підприємців в Верховній Раді.

2. Створити сприятливі умови для розвитку підприємництва шляхом встановлення постійного діалогу на міському рівні через суспільну організацію «Міська рада підприємців» і координаційної ради при міському голові з питань підприємництва. При цьому, в першу чергу, затвердити порядок, процедуру і терміни оформлення документів при землевідведенні, перелік інших адміністративних послуг, що надаються в міськвиконкомі.

3. Спільно з медичною громадськістю максимально ефективно зберегти і використати наявні ресурси, створити на базі однієї з міських лікарень «Лікарню швидкої допомоги», забезпечивши її обладнанням і безкоштовними медикаментами, тим самим підвищивши якість медичних послуг. Постійно тримати в центрі уваги проблеми «материнства і дитинства». Забезпечити ефективне функціонування пологових стаціонарів, жіночих консультацій, дитячих лікувальних установ. Відродити практику доплат дільничним лікарям за проїзд міським транспортом. Збільшити фінансування на харчування в лікарнях. Здоров’я людей — це наше майбутнє.

4. Вважати першорядною задачею, що стоїть перед школою, — це збереження і зміцнення фізичного здоров'я дитини, у зв'язку з чим уроки фізкультури зробити пріоритетними. Винести на обговорення громади питання про будівництво міського Палацу спорту. Відновити в житлових кварталах спортивні майданчики для дітей, відродити роботу дитячих кімнат за містом проживання. Підтримувати футбольну команду «Зоря», волейбольну команду «Іскра», дитячу міську федерацію баскетболу, масовий спорт шляхом особистої участі в різних змаганнях і привернення уваги підприємців. Сприяти по розвитку аероклубу на базі Луганського ВВАУШ, використовуючи аеродром, підтримати розвиток парашутного спорту.

5. На міському рівні сумісно з підприємцями організувати торгову мережу для обслуговування ветеранів і малозабезпечених сімей. Підтримувати соціальні служби, що надають допомоги особливо потребуючим людям, інвалідам і важко хворим.

6. Ефективніше використовувати можливості договорів з міжнародної співпраці з Луганською обл., міжнародних програм і грантів, розвивати взаємовигідні відносини з містами-побратимами.

26 березня 2006 року — це свого роду момент істини, коли відбудеться сплеск надій на гідне майбутнє. Свою задачу я бачу в тому, щоб стати справжнім господарем в місті, направити порив, енергію і устремління жителів Луганська в єдине творче русло, однією командою з депутатами забезпечити ефективне використовування бюджету, міського майна і землі.


Я, Давидов Сергій Іванович, народився 27 травня 1958 року в родині сільських робітників в с.Дерновая Сумської обл. Громадянин України.

В 1975 р. закінчив середню школу м.Маріуполя, де й одержав атестат про повну середню освіту. З вересня 1975 р. до липня 1976 р. працював на Металургійному заводі «Азовсталь».

В 1976 р. вступив до Ворошиловградського вищого військового авіаціонного училища штурманів. В 1980 р. отримав диплом штурмана-інженера.

З 1980 до 1989 р. проходив службу на Дальньому Сході в частинах військово-морської авіації. Штурман літаків ІЛ-38 та Бе-12, заступник командира авіаескадрильї, заступник командира протичовнового авіаційного полку. Займався пошуком і стеженням за іноземними підводними човнами в складі штатного екіпажу на акваторії Тихого океану, Японського та Охотського моря. З 1983 до 1984 р проходив військову службу в службових відрядженнях у Йемені та Ефіопії по забезпеченню запуску космічних апаратів, бойове чергування та повітряна розвідка в Індійському океані.

З 1989 до 1992 р. навчався в Гуманітарній академії Збройних сил СРСР м.Москва. В 1992 р. закінчив Центр правової перепідготовки при Гуманітарній академії, де отримав диплом політолога-правознавця, фахівця з прав людини й управління. В 1992 р. продовжив військову службу в Луганську. З 1992 до 1997р. працював на посаді начальника юридичної служби Луганського ВВАУШ, старшого викладача за дисципліною “Держава і право”. В 1997 р. в званні підполковник звільнений з рядів Збройних сил України в запас.

З 1997 р. і по теперішній час займаюсь підприємницькою діяльністю, директор ТОВ “ЕЮБ “Гривна-Плюс”. Займаю посаду голови громадської Ради при Луганській обласній ДПА, посаду радника міського голови м. Луганська. Член міської Ради підприємців, Ради Луганської РТПП, голова обласної асоціації представників малого та середнього бізнесу “Партнери”. Очолюю Луганську міську організацію партії промисловців і підприємців України. Головний редактор інформаційно-правового тижневика “Гривна-Плюс”.

Одружений, маю доньку. Православного віросповідання. Засудженим не був.

Проживаю за адресою: м.Луганськ, вул.30-лєтія Побєди, 3/114.


 
Другие материалы по теме:

22.03.2006, 20:20 Кандидаты в луганские мэры: Владимир Медяник

23.02.2006, 15:51 Программы кандидата на должность Луганского городского головы. Александр Паршин

22.03.2006, 21:01 Кандидаты на должность Луганского городского головы: Е. Бурлаченко