Новости Луганска и области

 



На главную
История, памятные события, праздники

Вода стала невід’ємною складовою Дня святого Валентина у селі Містки на слобідській Луганщині

День Святого Валентина на Луганщині

Одна з чотирьох стихій — вода стала невід’ємною складовою Дня святого Валентина у селі Містки, що на слобідській Луганщині.

У далекому 1902 році місцевий парубок — коваль закохався у дівчину, яка не відповідала йому взаємністю. Від збитку почуттів він почав вручну рити свердловину для води. З глибини 70 метрів вдарив струм чистої джерельної води. Коли молодий коваль напився та вмив своє чоло і тіло, сталися разючі зміни: не тільки бажана молода дівчина, а усі жінки — слобожанки закохалися у нього. Але одружившись з коханою, він був їй вірним, народив та виховав дітей, жив довго та щасливо.

З тих пір вже понад 100 років із джерела кохання тече вода і вгамовує спрагу. Довкола джерела місцева ентузіастка і господарка Валентина Мороз облаштувала територію, та збудувала придоріжну кав’ярню. Щодня тут зупиняються десятки автомобілів, що прямують трасою Луганськ — Харків — Київ. І в першу чергу їх приваблює історичне джерело.

Ті ж, хто вживав воду 14 лютого, в День святого Валентина, спостерігали специфічні її особливості, що не залишали ніяких шансів на конкуренцію відомим засобам ВІАГРІ та ІМПАЗІ. Чи то молодий коваль 100 років тому зачарував її своїм коханням, чи чарівна господиня Валентина Мороз залучила для цього свого ангела — хранителя, чи то люди вірять у чудеса та силу рідної природи. Так чи інакше, але останнім часом в День св.Валентина сюди приїздять десятки закоханих, які припадають до кришталевого джерела в надії отримати або зберегти найвище з почуттів, подарованих людині Богом, — Кохання.

Вітаю Вас із Днем святого Валентина! Бажаю величезного кохання та сил і терпіння, щоб його втримати і примножити.

Валентин Ткалич, специально для «МГ»


 
Другие материалы по теме:

14.02.2005, 06:47 Исторические события и праздники 14 февраля (День Святого Валентина, первый телефон, освобождение Луганска, родился Гаршин)