Новости Луганска и области

 



На главную
Происшествия

Трагедия в Артемовске (Донецкая область) - "виноват стрелочник"?

12 год. 30 хв. 10 жовтня 2003 року у м. Артемівськ на території складу військової частини А0621 Міністерства оборони України стався вибух боєприпасів. За попередніми даними на складі зберігалось понад 2 тис. 200 тонн різного виду боєприпасів. Внаслідок вибуху знищено 10 сховищ з 17, розташованих на території складу. Отримала осколочне поранення 1 особа (дівчина - 15 років).

Протягом доби продовжувалось гасіння осередків пожеж у завалах споруд на території складу. Безпосередньо до гасіння осередків пожежі було залучено 4 одиниці спеціальної пожежної та інженерної бронетехніки. О 18 год. 11 жовтня гасіння осередків завершено. Параметри навколишнього середовища по продуктах горіння, радіаційним та хімічним показникам знаходяться у нормі.

Піротехнічними підрозділами МНС України та МО проводилась робота із зачищення території міста, складу та прилеглої до нього території від вибухонебезпечних предметів. За заявками населення, всього вилучено 73 вибухонебезпечних предмети, з території складу вивезено на полігон 46 вибухонебезпечних предметів. Силами житлово-комунального господарства області у м. Артемівськ розпочаті відновні роботи у житлових будинках (66 багатоквартирних та 120 приватних), 5 школах та 3 лікарнях, пошкоджених внаслідок вибухів на складі. Управлінням газового господарства проводяться роботи щодо відновлення газопостачання міста, відключеного з метою забезпечення безпеки.

ПРЕС-ЦЕНТР МНС УКРАЇНИ.


 
Другие материалы по теме:

26.09.2003 Возможности внедрения технологий по извлечению газа метана из угольных пластов обсуждались сегодня в Луганской облгосадминистрации

15.08.2003 Возгорание кондиционера произошло в магазине «Планета», который находится в центре Луганска

07.10.2003 Недра - собственность государства, то есть наша с вами. Или нет?